Lite Mirabilder



Första badet för våran Mira



- Vad menar du matte?



Miras första julafton och första möte med jultomten.



Jag och Mira leker i snön

Sådär det får vara allt för idag!

Gott Nytt År om jag inte skriver imorrn!!!!

Ses och hörs 2009.....

snodde en sak

Var bara tvungen att läga upp den här, den kommer från emelies blogg, men måste bara lägga upp den här så jag om inte annat kan komma ihåg den....tycker allt stämmer på pricken:

När hon går ifrån dig och är arg .... Gå efter henne.
När hon stirrar på dina läppar .... Kyss henne
När hon puttar dig eller slår dig .... Håll om henne och släpp henne inte!
När hon börjar svära åt dig .... Kyss henne och säg att du älskar henne!
När hon är tyst .... Fråga vad som står på!
När hon ignorerar dig .... Ge henne din uppmärksamhet!
När hon drar sig ifrån dig .... Dra henne tillbaka!
När hon ser ut som värst .... Säg att hon är vacker!
När du ser att hon börjar gråta .... Håll om henne och säg ingenting!
När du ser henne gå .... Smyg upp bakifrån och krama om henne!
När hon är rädd .... Skydda henne!
När hon lutar sitt huvud mot din axel .... Lyft upp hennes huvud och kyss henne!
När hon tar ditt favoritplagg .... Låt henne ha kvar det och sova med det en natt!
När hon retar dig .... Reta henne tillbaka och få henne att skratta!
När hon inte hör av sig på ett tag .... Försäkra dig om att allt är okej!
När hon tvivlar på dig .... Försvara dig med sanningen!
När hon säger att hon tycker om dig .... Så gör hon det mer än vad du skulle kunna förstå!
När hon tar tag i din hand .... Ta tag i hennes och lek med hennes fingrar!
När hon "bumps" in i dig .... "Bump" in i henne också och få henne att skratta!
När hon berättar en hemlighet .... Håll den hemlig!
När hon tittar dig i ögonen .... Titta tillbaka och vänd inte bort blicken förrän hon gör det!
När hon saknar dig .... Är hon sårad på insidan!
När du krossar hennes hjärta .... Försvinner aldrig smärtan
När hon säger att det är över .... Vill hon fortfarande att du ska vara hennes!

God jul

VIll bara önska alla som läser min blogg en God Jul!!!! Hoppas att julen blir helt underbar för er alla..
Vi firar jul hemma vi, min familj kommer hit och mitt på dagen åker vi till farmor som vanligt och är med henne en stund.
Har spelat Bingolotto ikväll, älsklingen vann 100kr han, men jag vann ingenting *snyft* men men jag har ju redan det bästa man kan vinna och det är min älskling.

Nu ska jag sova så det blir morgon någon gång.

God Jul önskar
Louise

Bilder på Mira

Mira blir bara duktigare och duktigare, men idag har hon varit ganska trött och mest legat och observerat oss när vi bakade segkakor i 4-6timmar. Var på Arken i Birsta idag och köpte ett halsband och massa godsaker till henne, men en del av sakerna tänkte jag slå in så hon också får nåt att öppna på julafton (hihi hon är ju min lilla bebis). Var ner som sagt till stan en snabbis, åkte kl. 9 och var hemma kl 14, men hann nog handla klart nu äntligen julklappar och sånt.

Älsklingen har blivit dålig han så han har inte varit så pigg idag, han har feber och ont i halsen, det började redan i förrgår. Jag har nu på kvällssidan kännt av halsen, men vill inte bli sjuk nu, det har jag ABSOLUT inte tid med.

Imorgon ska jag jobba 12-21.00, inte så kul pass överhuvudtaget, men måste ta helgpass för att det ska bli lite pengar.

Tänkte berätta om en dröm jag hade natten som var, drömde att jag födde min bebis, men den hade kläder på sig så jag fick klä av den kläderna för att se vad det var för kön och då så var det en liten pojke....undrar vad det betyder....drömmer väldigt osammanhängande och ibland väldigt livligt och verkligt....mycket som spökar i min kropp nu.

Älsklingen lovade att han skulle gå upp med Mira imorrn bitti så jag får en liten sovmorgon innan jag ska jobba, han är så go min plutt.

Nu lite bilder....


Älskar snö gör lilla jag



Lilla gosgrisen



Vill helst inte gå in ibland

Sussa lugnt!
Over and out
Louise

julbord

Är nyss hemkommen från julbord som älsklingen var bjuden på, jätte gott var det, men som vanligt fick jag inte i mig någonting innan jag var totalt proppmätt. Älsklingen skrattade bara åt mig och tyckte att jag mest petade i maten. Men det värsta är att ingenting smakar som det gjorde innan jag var gravid, alla maträtter har lixom bytt smak och smakar mycket starkare och orimligt äckligt i vissa fall. Jag är egentligen inte ett dugg kräsen men nu vette ratingen om jag måste ta nåt kosttillskott snart. Trevligt var det iallafall med mycket roliga och trevliga människor. 
Nu ligger man i sängen med Mira nedanför sig på golvet och lilla kissen Pelle uppe i sängen.
Imorgon får vi se om vi drar iväg till stan, men älskling är lite smådålig så får se hur han känner sig först, annars blir det nog segkaksbakning med pappsen.
Näe nu blir det sova av för mig med....
Over and out
Louise

uppdatering

Ja ni här är det fullt upp hela dagarna nu när vi fick hem lilla Mira, men hon är helt underbar och lättlärd. Jag kan knappt lämna henne en sekund när jag är hemma med henne, är så orolig att nåt ska hända eller att hon ska känna sig ensam osv osv osv...... så på morgonen så går hon upp med fredrik kl. 5 och sen ut och pinkar, sen när han har åkt så står hon vid dörren en liten stund och gnäller tills hon inser att det är lönlöst då går hon in till mig igen och lägger sig. När barnen vaknar kl. 7 så brukar hon i normala fall ligga kvar, men ibland så kliver hon upp och då går jag upp och ger henne mat (annars väntar jag tills kl.8 då barnen åkt på skolan) sen ut och leka en halvtimme i snön. Efter det så är jag fortfarande i stort behov av lite sömn så brukar vänta tills hon somnat sen kan jag somna och sover då till 10 ungefär...längre ligger inte Mira stilla kan jag lova. Så har mina senaste 2 dagar sett ut iallafall med lilla fröken. Ja, jag är trött och skulle behöva sova lite mera än jag gör nu, men jag vill få så mycket gjort som möjligt med allt innan jul och sådär. Har nämnligen bestämt att vi alla ska fira jul här hos Fredrik och mig så det är ju lite stök att förbereda för det också.
Glömde ringa barnmorskan idag också så nu får jag vänta enda tills på tisdag, men men jag kan vara lite tankspridd just nu.
Imorgon kväll är vi bjudna på julbord på 2 ställen, på bykrogen och på herrgården, men vi ska fara på bykrogen bestämde vi till slut.
Näe nu ska jag sova för att orka med ännu en till dag som hundägare, ska ringa om Miras vaccination imorrn också hon ska visst ha en spruta nu när hon är 12 veckor.

Sov gott nu
over and out
Louise & Mira

Mira heter hon

Hon är nog det sötaste ni någonsin har sett, och klart det är mycket jobb med henne hon är som en liten bebis, men oj vad hon är värd allt jobb. SKa ringa så jag får gå en valpkurs med henne nu i januari. Återkommer senare nu ville hon visst ut.
Over and out
Louise

Lucian kommer!!!

Tjena bloggläsare!
Vet att det är långt emellan jag skriver här, men saker och ting har en tendens att komma ivägen, jobbar mycket och sen är det ju allt som har med julen att göra och sådär. Egentligen har jag tappat lusten att sitta vid datorn överhuvudtaget...vet inte vad det kan bero på.
Har varit ner 2 gånger nu till stan och faktist hunnit handlat det mesta av julklapparna, har bara några kvar, men jag vet vad jag ska köpa så det går rätt så fort.
Igår när jag kom hem så fick jag en smärre chock när jag insåg att älsklingen har köpt en fyrhjuling, det är självklart jätte roligt och bra för han har snöblad på den så det går lättare för oss att skotta nu. Men sen inser jag att han tänker sälja skotern sin och då blev jag mindre glad, har verkligen längtat efter en vinter med lite snö (som det är nu) så man äntligen kan köra lite skoter "på riktigt".....det är flera som ville köpa den men men han tröstade mig med att han nog skulle köpa en annan som man bättre kan åka flera på...både för barnens skull och för min.
På söndag ska vi troligen upp till Umeå och kika på en liten vovve, vill så gärna ha en hund det skulle vara så skönt med sällskap på dagarna sen när man är stor och tjock och även efteråt när man är mammaledig. Hunden vi ska kolla på är en blandras, deras mamma är en blandning mellan labrador, shäfer, laika och Australiensk shepherd, jag sätter in en bild på den här så ni får se vilka sötnosar det är.

Annars är allt som vanligt kan fortfarande inte äta som jag ska, när jag kom på jobbet igår så tyckte dom att jag var väldigt smal..."du är i smalmånaden" sa dom...men sen har jag sånna problem med maten så ni skulle bara ana, måste verkligen tvinga i mig riktig mat bara för att jag måste äta....önskar och hoppas att det går över snart ja. Är ju inne i den
4:e månaden nu så ni vet hihi.

Näe nu ska jag sussa
Over and out
Louise


julstämning

Yes, idag har jag verkligen mått kanonbra, blev helt brydd när jag vaknade och var hungrig. Men 3 månader har ju passerat nu så vad kan man vänta sig, dom som jag har pratat med säger ju att det går över efter det.

Helgen har mest ägnats åt att få ordning nere i vårat sovrum, Bianca har fått flytta upp på övervåningennu och hon är så nöjd så. Igår gick vi en sväng på julskyltningen också, det var rätt så mysigt.
Får skriva mer en annan dag måste sova nu ska jobba imorrn på gläntan =)
Over and out
Louise

RSS 2.0