gravid v.20

Tänk att det är typ hälften kvar innan våran lilla bebis kommer ut...ååå känns ju som en evighet nu. Tänkte lägga ut vecka för vecka vad som hände med bebisen i min mage, kan ju vara lite spännande att veta kanske. Nästa vecka är v.21 så då lägger jag ut lite info om den.


 

V 21.

Barnet

Fostret har ännu inget underhudsfett. Det sväljer fostervatten och tränar därmed matsmältnings-organen. Fostret kissar i magen.

Tänderna börjar utvecklas nere i tandköttet. Fostret har hårväxt över hela kroppen men det faller av vid födseln. Antikroppar förs över från mamman till fostret. 

Vikt 420 gram. 

Mamman (jag alltså)

Jag mår bra och illamåendet och allt det där som var i början har gått över, jag kan äta allt i stort sätt (utom kaffe fortfarande).
Älskar apelsiner och isglass som smakar syrligt.
Har lite dåligt blodvärde som hade minskat ännu mera nu, men nu äter jag järntabletter och dricker blutsaft så hoppas det blir bättre snart. Jag är väldigt trött ofta och behöver sova mitt på dagen om jag klivit upp tidigt, sen lägger jag mig tidigt också. Min mage har inte blivit så stor än, men allt är i sin ordning med den lilla. Har gått upp ca.3kg än så länge, men det smäller väl till det med hehe. Jag kan ibland känna bebisen, men inte så starkt ännu, men det känns typ som en fisk som sprattlar där inne, och mest känns det när jag ska sova.

Sådär nu vet ni lite om hur jag har det =). På dagarna jobbar jag så ofta det finns jobb och dä efteråt är jag så trött så det finns inte tid eller utrymme för nåt annat än att vila, jag vet att jag är en lite dålig kompis nu, och vissa tycker nog att jag har försvunnit totalt, men jag finns ju här. Är bara lite mer tankspridd och glömsk...och trött.

Nu ska jag somna in så det blir morgon snart!

Over and out

Louise


 


tankspridd

Tror att jag redan har förändrats väldigt mycket under den korta tid som jag nu varit gravid, det känns som jag håller på att bli en helt annan person? Jag känner mig så rastlös vissa dagar och mitt humör går från att vara lugn till att stressa upp mig själv till en nivå som jag tror man bara kan komma till när man väntar barn. Och sen då...alla dessa frågor....hur kommer jag att bli som mamma? Kommer jag att klara av det ansvaret? Är jag redo? Gick allt kanske för fort? Innerst inne så vet jag ju att jag är redo och det var ju planerat, både jag och älsklingen vill ha barn och vi längtar så mycket.
Jaja nog svamlat om det.

Igår var vi upp till pappsen och firade han för han fyllde år, hade det jätte trevligt och det känns verkligen att det är "hemma" fortfarande där uppe i Hjältanstorp, jag blir så glad när jag är där uppe....harmonisk faktist.

Funderar fram och tillbaka om jag ska byta barnmorska och gå till Kristel istället, det känns som om hon kanske kommer att bry sig lite mer och sen säger ju alla att hon är så bra. Claudia skulle visst dit till veckan, så kanske ska haka på henne så kan jag prata med henne då. Det är ju viktigt att man känner att man går hos någon som har koll, jag är ju livrädd nu när allt är så snurrigt.

Idag har jag tagit bort sista ljusstakarn i vardagsrummet och städat och dammat, och har beställt nya gardiner till vardagsrummet, dyra var dom men ojoj va fint det kommer att bli, ska ta en före och efter bild sen när  jag har satt upp dom.


Imorgon ska jag jobba på hemtjänsten hela dagen så det är väl bäst att man sover nu så man orkar med det, kan ju vara lite stressigt faktist och på söndag ska jag vara på kortvården 15.30-20.30....hopppas verkligen att det går bra och att det inte är några tunga personer där, men jag ska inte oroa mig för allt ordnar sig alltid.


Nu lir det sängen tror jag ska bara väcka min söta älskling som sover så sött i soffan...eller han kanske ska få sova där också, ska lägga på honom filten bara.


Over and good night!!

Louise


Första bilderna

Oj Oj Oj vilken enorm upplevelse att få se sin bebis för första gången, tänk att tekniken är så bra nu. Var jätte nervös innan vi skulle in, men sen när jag såg den så släppte allt...den är ju så perfekt redan nu, så underbar och så efterlängtad. Allting var som det skulle vara och den var väldigt rörlig och vi kunde se hur den knöt sina fingrar och rörde sig inne i min mage. Jag har nog aldrig sett nåt så otroligt i hela mitt liv, tänk att denna lilla filur är i min mage nu????
Både jag och älsklingen var väldigt rörda efter vi kommit därifrån och allt blev ju äntligen så verkligt.
Nu är det bara att vänta och försöka leva sunt och må så bra som möjligt. Men vi hade iallafall räknat rätt att jag är inne i den 18:onde veckan nu och beräknat förlossningsdatum är den 20juni (midsommardagen), men sen är det ju bebisen själv som bestämmer när den vill komma ut hehe.

Sov gott
Louise

underbar känsla

Igår var vi iväg och lyssnade på lilla bebisens hjärta, och snacka om att jag var nervös innan hon till slut hittade hjärtat. Det slog så starkt, 150 slag i minuten. Skulle ha spelat in det, men allt gick så fort. Men på tisdag ska vi på ultraljud till stan, och det är ju ännu mer otroligt. Tänk att man kan se sin bebis såhär kort in i graviditeten...helt otroligt!!!!!

Annars då, jo var till doktorn idag eftersom jag aldrig blir frisk i min förkylning, hade feber och för lågt blodvärde, men annars fick jag gå hem och vila bara och komma tillbaka om det inte blev bättre.

Imorgon ska älsklingen till funäs med grabbarna, han skulle komma hem igen på lördag kväll, men jag jobbar ändå hela lördagen så jag hinner kanske inte ens sakna honom.....kanske.....JO DET ÄR KLART JAG KOMMER SAKNA HONOM!!! Älskar min sötknopp.....

Näe nu vila lite till
over and out
Louise

nya tider

ÅÅhh ni skulle bara veta hur bra det känns att ha fått tillbaka sin aptit, är totalt överlycklig nu för att jag faktist är hungrig.
Jag är nu inne i v.17 och imorgon ska vi till MVC och lyssna på hjärtljuden, ska bli så spännande, men jag är lite nervös...tänk om det inte hörs nåt? Allt är ännu lite overkligt för mig, hoppas att det blir mer verkligt efter imorgon.

Näe nu ska jag kolla klart på the dog whisperer (skit bra serie)

Over and out
Louise

RSS 2.0