väntans tider

Ja jag önskar att jag kunde säga att det har kommit igång nu, men faktum är att det avtog inatt och jag sov hela natten. Men sen när jag varit upp och duschat och ätit frukost så börjar det trycka bak i ryggen igen och fram runt och under magen. Har 10min emellan varje "ond sak" just nu, men tror inte att det blir nåt idag heller. Går hemma och försöker hitta på saker att göra blir så rastlös av det här. Ska ringa Christel snart nu om det håller i sig.

Tack för era gulliga kommentarer =)

puss på er

Louise

öppen 1 cm

Hade jätte jobbiga sammandragningar inatt, men dom avtog så jag kunde sova ett tag, sen på morgonen när jag duschade så började dom igen...den här gången värre än förrut. Mamma skjutsade mig till Christel för jag ville inte köra själv, undersöktes och var öppen 1cm typ så nåt hade ju hänt. Men sen efter vi varit hemma ett tag så slutade värkarna och först nu har dom trappats upp igen, men nu känns det mest i ryggen längst ner lixom. Man kan tydligen få gå såhär ett tag om man har otur...hur ska man kunna sova undrar jag???? Någon som känner igen dessa symtom??
Älsklingen är iallafall hemma nu så det känns tryggt så han inte är långt borta.
Jag hör av mig om det blir några förändringar under natten....det är väl oftast då det kan hända va???

bye bye
Louise

Saknar och saknar lite till

Ja det är ju så, ensam är inte stark....ensam är bara ensam. När man är tillsammans med någon så blir man såsmåningom som en del av varandra. Även om man vill ha kvar en del av sig själv så blir det ändå så till slut eftersom man öppnar sig mer och mer för varandra. Jag har aldrig varit såhär kär någon gång och jag tror att man bara kan bli det en gång i livet...och då är det rätt.

Jag har allt jag vill ha =)    

Snart börjar greys....bye bye

skönt väder

Ja det tycker iallafall jag för jag är så varm ändå, regnar och blåser SKÖÖÖÖÖNT hehe. Idag har jag väldigt ont under magen och jag vågar inte göra så mycket för jag vet att det bara blir värre då.

Ellinor: Jag har så lågt blodtryck så jag tror inte att det kan vara preeklampsi, men ska till barnmorskan imorrn bitti så ska prata med henne då. Hehe ja det kommer bli konstigt att inte ha magen sen, man kanske kommer sakna den vem vet hihi.

Imorgon kommer min älskling hem igen, ska bli så skönt att ha han hemma behöver han verkligen nu.

Känner mer och mer för varje dag som går att jag verkligen behöver vara ensam, behöver förbereda mig och behöver framförallt vila och inte tänka på nåt annat, kanske därför jag fått så ont för att jag inte ska kunna flyga fram som jag har gjort!!?

Så nu ska jag fortsätta vila och ikväll är det greys anatomy JIPPII...

bye bye
Louise

v.37





Japp såhär ser en mage ut när den har ett bowlingklot i sig, tungt är det och har börjar ha huvudvärk varje morgon nu senaste dagarna....som om det inte är nog med allt annat.

Nu ska jag ta en alvedon och vila bort det här.

later
Louise

Jobbigt

Nu är det söndag och imorrn far älsklingen och ska vara borta tills på torsdag kväll, det känns väldigt jobbigt nu. Har aldrig varit irån varandra så länge, och speciellt inte nu när jag behöver honom som mest. Men han är bara ca 2 timmar bort så värre kunde det ju vara, får hoppas bebisen håller sig inne ett tag till.

Idag har vi bara varit hemma och varit med varandra så mycket som möjligt, har solat och hjälpt till att städa storbilen (inte för att jag var till så stor hjälp). Ni skulle se min mage nu den är helt otroligt rund, som ett bowlingklot. Tog kort idag ska försöka hinna lägga ut dom tills imorrn.

Imorgon blir det full fart här för mittbygg kommer och ska sätta in fönsterna...ÄNTLIGEN blir det gjort, men man lär ju inte få sova så mycket eftersom dom kommer ränna här tills alla fönster är insatta, vet inte hur lång tid det tar. Men jag får åka till min kära lilla syster och vila där eller till nån annan.

Nu ska jag mysa med älsklingen och försöka sova jag med för imorrn blir det troligen ingen sovmorgon.

puss puss

Louise


förvärkar?

Svårt att veta skillnaden mellan värkar och förvärkar....jag hade förvärkar idag och det var obehagligt och jag är helt slut. Älsklingen ska vara uppe i Bollsta och ligga borta nästa vecka så jag hoppas allt går bra med att håll bäbisen inne ett tag till hehe. Men nu är det tungt kan jag lova, blir grinfärdig vissa stunder och frustrerad över att mina fötter sitter så långt nere så  man inte kan få på sig strumporna ens, fick fråga älsklingen 2ggr idag om byxpåtagning och strumppåtagning...grr magen är ivägen överallt. Nån som känner igen sïg som läser min blogg?
Kul att så många läser om min vardag, är mellan 47-69 stycken varje dag ungefär, kul att nån vill veta vad jag har för mig.

Nu ska jag sova men måste nog öppna fönstret är såååå varmt

puss och godnatt

Louise

20 maj

Ja ni tänk när det är den 20 juni, dä kanske jag redan fått barn eller så väntar jag fortfarande. Idag har det kännts som om hela dagen bara har passerat, jag har varit såååå rastlös och inte kunnat sitta stilla även fast jag borde ha vilat mer. Vill att det hela tiden ska hända saker, vill att allt ska vara klart lixom.

Var till Stöde ikväll och såg när Lucas spelade match, duktiga är dom som lag och dom blir säkert svårslagna inom kort. dom hade oddsen emot sig idag också genom att det andra laget var mer än dubbelt så många och dom kunde därför byta fler gånger medans Fränstas lag fick springa i en timme typ.

Idag var första gången det åskade och det var inte lite heller, kände att det var på gång när jag hade så ont i huvudet när jag vaknade hehe synsk jag.

Älskar min Älskling måste bara skriva det, jag är världens lyckligaste.

Nu ska jag sova är helt slut.

puss
Louise

Mira



Underbara Älskade Söta Roliga Busiga Tokiga Gosiga Pussiga Mira



Tänk vad hon har vuxit, hon har blivit så fin våran lilla tokfia


Sov gott alla, skriver ett nytt inlägg när jag vaknar imorrn.¨

Louise

godmorgon

Ja idag kunde man inte sova så länge, men jag kanke somnar om igen vem vet. Beror nog mest på att vi inte har några rullgardiner i vårat sovrum, detta måste fixas innan bebben tittar ut annars vet den inte skillnad på dag och natt tror jag. Det är ju som ljusast runt midsommar så detta måste fixas.

igår hände nåt som bara inte får hända...en tjej tog sitt liv.,,, jag vet inte mycket mer än att hon inte var så gammal och att hon alltid var ensam. Tankarna går till familjen  i denna svåra tid. Tankarna går även till Martin Larsson, det är omöjligt att inte tänka på det när det nu händer igen. Jag känner mig faktist arg...är det bara jag eller finns det fler som får samma känsla??

Nu ska jag fortsätta vila lite

Louise

Ny vecka

Tänk att jag är inne i v. 36 nu, tiden går så fort och jag blir bara mer och mer rastlös, försöker att få tiden att gå, men hur lätt är det när man inte kan göra samma saker som förrut, jag menar hur kul är det att ligga i soffan ch glo på tv HELA TIDEN...sånt uppskattar jag bara om jag har gjort något innan, men nu klarar jag knappt av att dra på mig strumporna.

Barnet

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda mot de första rörelserna? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.

Mamma

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född.


Jag känner mig stor och tung och trött. Vill att den lilla ska komma ut nu.


Over and out

Louise



söndag

Idag vaknade jag vid 11 och kunde säkert ha sovit ännu längre, men kändes inte så bra att ligga kvar när solen sken ute.
Älsklingen var på ett grävningsjobb och skulle vara där hela dagen.
Ca. klockan 13 kom Angelica och hälsade på, pratade och drack c-vitamin.
När Angelica hade åkt så kom Cattis och Vickis och fikade med mig, fick en jätte fin body med ett lejon och tillhörande sockar och små urgulliga handdukar.



Sen marinerade jag fläskfilén som vi skulle grilla och for och hämtade älsklingen i Viskan.
Grejjade på hemma med att så gräs och sånt och myste på, har knappt träffat han på hela helgen.
Slänger in en bild på hur mitt hår blev när jag just hade klippt mig också.





Hehe ser väldigt trött ut, men det är just det jag är det mesta av tiden och så blir det när man är gravid.

Nu ska jag svara på lite mail och mysa ner mig i soffan innan jag ska sova.

puss på er
Louise

22.55

Nu var älsklingen i Iggesund...så han är väl inte hemma före klockan 1 om ens då.....Ska strax lägga mig men vill vara säker på att han kommer hem helskinnad och inte blir lämnad någonstans. ÅÅÅÅÅÅÅh blir förbannad nu att jag ska sitta här och oroa mig och ont har jag nu också skit skit skit kan inte sova nu heller men har så ont.

Ja det var nog allt för ikväll för nu ska jag fortsätta oroa mig...

bye bye

Louise



ont ont ont

Idag åkte älsklingen på nån mässa nere i Stockholm, han kommer inte hem förrens sent ikväll. Imorse när jag klev upp kände jag mig lite konstig, men tänkte att det nog bara var att det var varmt och sådär. Skjutsade Caroline så hon fick sina lägenhetsnycklar. Sen när jag kom hem fick jag som jätte ont i magen och runt ryggen, kändes som jag skulle spy, blev jätte rädd eftersom jag aldrig kännt så förrut. Tänkte för mig själv: Inte nu, inte nu, inte nu. Smärtan slutade efter några sekunder och sen efter ca.20min så kom det igen. Ringde älsklingen som strax var nere i Stockholm, ville att han skulle komma hem. Hällde upp ett bad sen och la mig där länge, känns nu lite bättre, men är jätte trött och det trycker och spänner runt magen. Jag ska ligga stilla nu tills älsklingen är hemma.

Tokig jag blir

Finns det något svårare än att hita på ett snyggt, coolt, unikt, lättsagt, passande pojknamn??? Hallåå varför fastnar jag inte för något av alla hundratals som jag har hört? Flicknamn har jag redan kirrat....men troligen blir det en pojke ju och lika glad är jag för det..... om jag nu kunde hitta ett namn.

Var till barnmorskan idag också, allt var bra och min baby växer som den ska nu, förra gången var den lite under kurvan, men nu hadde den spratt upp riktigt. Blodtryck =120/55 = kanon, Blodvärdet = 132 = kanon, blodsocker = 5,8 = kanon, vikt = upp ett kg sen förra gången = det är som det är med det hehe.

Imorgon får bebisen inte ploppa ut för imorgon är älsklingen i Stockholm på nån mässa för maskiner och kommer hem vid 21.00 på kvällen så imorrn blir det soffläge så inget oväntat händer.

Fick mina förstoringar idag som jag beställt, men nåt måste ha blivit fel för jag fick 2 st JÄTTE stora foton på Älsklingen och Bianca och dom var verkligen föööör stora, men kostade konstigt nog bara 9kr styck...märkligt!! Måste ringa imorrn för jag ville ju ha dom i mindre format, omöjligt att rama in sånna stora kort ju.

Nu ska jag mysa med älsklingen

ha de najs
Louise

förberedelser

Ja det finns många olika slags förberedelser inför en förlossning t.ex. så ska man lära sig att slappna av genom nåt som passar en själv t.ex. avslappningscd mm mm, sen ska man veta så mycket som möjligt om allt också. Bara det att när man är som jag i den 35:e veckan så är man inte såååå fokuserad på något överhuvudtaget. Jag är glömsk, lättretlig, okoncentrerad, rastlös, trött, orolig, tung mm. Jag ska vara med om det största som en människa kan vara med om i sitt liv och detta kommer snart att ske......SÅ HUR SKA JAG KUNNA VARA AVSLAPPNAD OCH LUGN??? Helt omöjligt!!!
Ikväll har vi varit på en föreläsning på sjukhuset, den var jätte bra och intressant och allt blev bara ännu mer verkligt. Blev ledsen och rädd påväg hem i bilen efteråt, allting snurrar bara nu och man kan inte fatta att det är dags snart.
Bebisen sparkar hela tiden nu och den vill nog ut, oftast sparkar den när det är massa folk som pratar eller när jag sätter mig eller lägger mig ned.
Har beställt kort igår från babyshowern mm, ska sätta in allt i mitt fina minnesalbum, ska ta kort sen så ni får se hur fint det blev, är så stolt så.
Var in på babyproffsen i Birsta idag också och fick äntligen min blöjhink och startpaketet jippiiee.
Idag var årets märkligaste väder iallafall, det varmt med sol, sen blåste det, sen regnade det, sen haglade det.
Älskar min älskling, han är det bästa som finns i mitt liv och Mira såklart.



Over and good night
Louise

Kärlek

Du och jag föralltid



Babyshowern

Ojoj vilken lyckad babyshower jag hade i lördags. Tack alla för alla fina saker jag fick och tack för att ni kom!!

Den fina dukningen, bjöd på kycklingsallad, vitlöksbröd och vattenmelonbål

Här är i början innan alla kommit, Anna är längst ner till höger, är så glad att hon kom var så längesen vi träffades.

Alla fina presenter

Alla skulle gissa hur stor jag var runt magen genom att klippa en snörstump i den längd dom trodde, alla gissade att jag hade typ 2-3 magar till, Anna kom närmast. Den här leken var väldigt komisk.

Presentöppning, här fick jag en jätte fin filt med baby Nalle Puh, världens mjukaste var det.

Spännande med paket

Av Helen och Erik fick jag en jätte fin lekmatta, längtar tills min lilla bebis ligger och leker på den.

Sen fick alla gå tipsslinga, här är Helen och mamma

Kluriga frågor var det

Efter tipsslingan så bjöd jag på philadelphiaglass (cheesecake), hembakta bullar, kaffe, godis mm.

Alla fina presenter som vi fick

Alla fick med sig en liten presentpåse hem


Hoppas alla hade det trevligt för det hade iallafall jag.

Over and out
Louise

oproffsigt

Jag vet jag vet nu blev det ett litet glapp i bloggandet igen *suck* men man kan inte alltid vara på topp har jag märkt....har verkligen försökt att leva som vanligt och försöka klara allt själv, men nu börjar det bli tungt. Bara en sån enkel sak som att böja sig ner och knyta skorna är som värsta stora grejen nu.

Idag fick jag fara in på vårdcentralen, hade jätte jobbigt att andas och fick en aningens panik där ett tag, fick träffa läkaren direkt och inhalera, sen kändes allt bra och såååå mycket lättare. Han trodde att det berodde på allergi och jag fick recept på tavegyl som jag ska ta morgon och kväll, hoppas det hjälper för det är jobbigt nog ändå nu. Han ville först skicka mig till stan för att kolla upp mig riktigt eftersom det kunde vara en propp eller nåt, men då sa jag stop, jag ska inte till stan, hatar sjukhuset.
Helen har varit med mig hela dagen och hon var hundvakt åt en gullig hund som heter Nemo. Nemo och Mira sprang och lekte hela dagen och Mira är totat slut nu så hon lär nog sova hela dagen imorrn också.

Sov till 11.30 imorse, fick lite småpanik då faktist, förstår inte hur jag kan vara så trött.

Nu blir det sova för hela slanten.

puss
Louise

första maj

Nu
börjar det närma sig när vi nu är inne i maj. Igår tog vi det väääääldigt lugnt med Kim och Angelica, vi grillade, men fick ingen fyr på grillen så då stekte vi klart köttet för vi höll på hungrade ihjäl. Sen for vi till Rombäck och kollade på majbrasan, fikade, köpte några lotter, vann ingenting, sen höll myggen på äta upp Angelica så hon for tidigare, jag och älsklingen väntade på prisutdelningen..men vann ingenting. For hem tillbaka till oss och åt hallon och björnbärspaj med vaniljvisp och glass och sen kollade vi på nån film som var på tv och älsklingen somnade i soffan så sött.
Var och klippte mig igår också, skönt att bli lite korthårigare är så varmt med långt hår och speciellt nu så blev typ lite snelugg och lite kortare i nacken och längre fram (kolla bilden).



Klämmer in en bild på majbrasan också



puss och hej ut i solen med er nu!!!

RSS 2.0