Saknaden

Ingen här hemma kan någonsin förstå vilka äventyr och upplevelser man har varit med om. Jag sitter för mig själv och skrattar åt alla tokiga saker .

- Jag hatar Emma och Jessica....dom bara skrattar! (jag i ett sms till Emelie) haha
- Åh kolla vargarna! ( Emma ser en renflock)
- Åh kolla dom åker spark! Louise, har du en egen spark där hemma? (Emma helt faschinerad av sparkåkandet uppe i Gällivare)
- Ja jag skojjar inte jag ska sitta i bastun hela kvällen! (Emma höll på frös ihjäl uppe på fjället)
- Men Louise har du haft den där urringningen i tv? ( Jessica helt chockad över min klänning som jag hade i en synk) hahaha

image5

Frusna hjärtan poosen!

hem ljuva hem

Nu har man installerat sig hemma igen, har tvättat hela dagen och försökt tagit det lugnt. Men det är svårt att komma hem och låtsas som om allt är som vanligt...för det är det inte...jag har förändras och livet här hemma har stått stilla. Jag har varit med om något som vissa personer bara drömmer om. Jag försöker återgå till det normala och jobb och allt sånt, men jag tror jag kommer tillbaka sakta men säkert, men alla intryck där uppe har varit så intensivt och man har svårt att bara komma hem och landa direkt. Livet här hemma går vidare och jag känner mig nöjd med det jag gjorde där uppe i Gällivare, ska bli himla intressant att se programmet sen när det börjar sändas.

Ikväll åker jag

ikväll bär det av till Gällivare, ska fara nattåg från Sundsvall 21.39, måste se om det går nåt tåg så att det passar från Fränsta, men troligen inte. Hmm får nog fixa nån som skjutsar ner mig dit då. Undrar om jag har packar allt? Kommer vara helknasig sen timmen innan jag far, har jag verkligen med mig allt jag behöver? Måste även kolla hur kallt det är där uppe nu. Angelica lovade att hon skulle klippa och färga mitt hår nu tills ja ska iväg.
Önskar att allt såg annorlunda ut nu, önskar att jag kan åka utan att oroa mig för allt här hemma, men tankarna kommer att flyga hit hem ofta har jag en känsla av. Ska ta och tvätta det sista nu så allt blir klart, återkommer förmodligen idag ;) puss

Idag! Imorgon!

Var är min packlista? Hmmm vill ju ha den nu ja, dom skulle ringa sen, men allt var klart sa dom så jag väntar bara på den där listan, känns ju som det är time att packa nu. Idag har jag gjort klart alla papper som jag ska skicka in, nu är det bara tandläkaren kvar som jag ska ringa och boka om tiden till. Har tvättid idag också så måste förmodligen strax gå hem om man ska hinna med nåt mer idag än tvätta och hålla på med tråkiga papper och dylikt. Blir troligen bjuden å middag idag ;) spännande spännande!!!
puss


Vem får mig att gå dit jag aldrig gått?

Vem tänder stjärnorna som bara jag ser i dina ögon!!
Måste våga bara vara mig själv, måste våga göra detta för att utmana mig själv, klarar jag det här så klarar jag allt!!
Fick ett jätte gulligt sms idag av en person....då stannade tiden upp....tänkte då för mig själv...ska jag åka?
Jag står mitt i livet och vet inte vilken väg jag ska gå....sen står du framför mig.....

Osäkerhet

Om det är menat att det ska bli så så blir det så...det svaret gjorde mig ganska säker på allting. Men hur ska man betee sig i tv? Ska man vara sig själv? Jag är så himla flummig och blyg på samma gång så jag undrar hur detta ska sluta. Hmm väntar fortfarande på min packlista ja, var är den? Vill börja packa ja nuuuu, vill veta vad man ska ha med sig ja. Måste fixa det sista med papper och sånt imorgon, måste ringa tandläkaren och boka om tiden eftersom jag inte vet om ja är hemma då när jag hade tid. Sen måste jag fixa allt med jobbansökan, men hinner nog inte få de sista papperna så får be nån skicka dom sen åt mig, eller om dom kanske kan skicka upp dom till Gällivare eller faxa dom kanske hmm? Måste även ringa mitt jobb imorgon och säga att jag kommer att åka bort och inte vara tillgänglig för jobb på ett tag. Papper papper papper papper!!!! Finns det nå tråkigare?
Hur är jag som person igentligen? Kommer jag att palla att göra intervjuer och allt sånt och kommer jag inte få hemlängtan där uppe där jag inte kommer ha någon som jag känner? Massa frågor som far genom mitt huvud nu....börjar kännas mer läskigt än spännande just nu....ojojoj

Tankar och funderingar

Funderar väldigt mycket nu på hur det kommer bli, hur det kommer se ut där uppe. Tänk sen när det börjar sändas på tv, inte klokt va spännande det ska bli. Har aldrig varit uppe i Gällivare, det längsta jag har varit uppåt är Umeå tror jag. Kan ju tänkas vara ganska kallt hmm, varma kläder alltså. Skulle få en packlista på min mail ikväll, men har ännu inte fått någon. Jag har igentligen inga stora förväntningar alls utan kommer ta det som det kommer. Ska ta med mig datan och hoppas att internet finns tillgängligt där uppe. Snart börjar säsongspremiären av greys anatomy tjohoooo hehe.

Alla hjärtans dag imorgon då....om någon har missat det tänkte jag...Love is in the air överallt imorgon!! Alla lyckliga kära par som myser på.

På söndag åker jag på förmiddagen.....shit va spännande och läskigt på samma gång!!!!!

Ska vara med i "frusna män söker kärlek"

Ja det är helt sant och fruktansvärt nervös haha, hela svenska folket ska se mig skämma ut mig totalt i tv haha, men kan ju bli kul, åker på söndag förmiddag jag med tåg troligen. Jag fattar ingenting jag, detta är stort....ojoj så stort det är....roligt roligt eller vad säger ni :D????

Så det kan vara

svåra beslut man hade nu helt plötsligt då, kan omöjigt bestämma mig och endå måste jag göra det tills imorgon...hur kan detta vara möjligt? Detta skulle jag kunna fundera på länge jag har alltid så svårt att bestämma mig för saker ju. Jag ska iallafall träna klockan 18-19 sen får man se hur det känns måste iallafall ha bestämmt mig tills innan jag går och lägger mig så att jag kan ge dom ett svar imorgon....detta händer ju faktist bara en gång i livet ju :/ men vad ska man göra då när man intresserad av en annan person och inte vill riskera detta för en sån här sak? Finns det ett bra svar på detta?
ooooo vad jag har mycket att fundera på....

för och emot

Fördelar:

vara med i tv
"once in a lifietime experience"
se Gällivare
Spännande
Vara med om något annorlunda




Nackdelar:

Skämma ut mig inför hela svenska folket!
Såra någon!!!
Ha kameror i ansiktet så fort man ska på toa typ
Redan känner saker för en annan




Jobba jobba jobba

Vill jobba ja, vill verkligen ha ett jobb nu. Idag vaknade man vid 9 ch kanonväder är det ute, men -14 ute, men drog på mig täckbyxorna och gick iväg till Cattis för att låna telefonen. Har suttit och ringt till alla arbetsledare i kommunen som har ansvar för äldreboendena. En som jag ringde till var sjuk, en som jag ringde till var på tjänsteärende och nu ska jag pröva en till snart....känns ganska hopplöst nu faktist. Igår var man på vattengympan och har sån fruktansvärd träningsvärk idag, men känns ganska skönt för då har man verkligen tagit i. Ikväll är det vattengympa först och sen balansboll så vi får se hur det går att köra två pass efter varandra. hehe folk tycker att jag tränar för mycket, men jag tycker ju det är skitkul ju.
Drömde om jätte konstiga saker inatt så jag vaknade tvärt men nu kommer jag inte ihåg vad det var jag drömde, men brukar bara vakna när jag drömmer mardrömmar så hoppas det inte blir så att jag börjar med det igen. Men troligen är det för att jag är orolig för något så att det är därför, brukar sluta drömma sånt när jag inte har nåt att oroa mig för.
jaja ska fortsätta ringa nu ja
bye bye

Tränat

skönt var det tränade 1½ timme, var jätte kul, känns kanon att träningen kommit igång. Kollade just igenom mina mail och sms från Norge och dom behöver en undersköterska i Röros och det är närmaste stället hitills så jag ska ringa dit imorgon och höra med dom om dom kan tänka sig att betala boendet åt mig också. Men först ska jag höra med Åsa vad den som hon skulle ringa till sa, vill ju helst fara dit med henne så man inte far helt själv i början.
puss

Detektiv

Kan kännas som om man är en sån ibland när man luskar och luskar om en person haha.
Idag vaknade jag klockan 12.30, var fortfarande jätte trött och det är inte så konstigt det när jag jobbade 10 timmar igår och sen var iväg på singstarkväll hos gänget! Kom väl hem vid 3-4 tiden och då tvärslocknade man i sin säng. Idag har jag varit med min morbror till min mormors grav i Torpshammar, var längesen jag var dit nu och det var längesen jag pratade med min morbror också, blir lätt så att det blir långt imellan, men så är det ju med vissa saker tycker jag jämt. Nu ska jag iväg på rock´n roll gympan som börjar 7, ska dit med Angelica och Claudia, ska bli riktigt skönt att få träna lite, ska ju sätta igång på allvar nu igen när man äntligen är frisk JIPPIIEEE!!!

Imorrn ska Åsa ringa mig om hur det blir angående Norge, hoppas verkligen att vi kan hamna på samma ställe, annars ska jag söka mig till Trondheim eftersom det bara är rätt över och troligen så går det tåg dit från östersund. japp vi får se, men måste ju börja bestämma nu hur det ska bli, planer är viktiga att ha om man ska lyckas här i livet annars kan man lika gärna gå och lägga sig eller deppa ner sig totalt.

japp ska dra nu strax ja bye bye

Ett sms

Vad ett sms kan göra för ens dag, min dag är helt klart förgylld med detta lilla textmeddelande som bara värmer ;)

Jobbar idag ja ska strax iväg på andra halvan.

puss

Overkligt

Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag
och något helt oväntat sker
världen förändras varje dag
men ibland blir den inte densamma mer

Idag var jag och Patrik och hälsade på Martins föräldrar, det var så fruktansvärt jobbigt att se dom så ledsen, allt är så overkligt.....han finns inte mer.....minnena lever ju kvar föralltid och varje dag minns man honom...

Jag kan inte med ord beskriva känslorna man känner nu....overkligt är det starkaste iallafall.

I don't care

I don't care what people tell me I will follow my heart

Lite fakta om mig!

Ålder: 23½
Bor: I en trea som jag delar med Angie, Hulda och Oliver
Civilstånd: Detta är lite oklart ännu, återkommer om detta ;)
Skostorlek: 39
Längd: 166-167cm
Hårfärg: blond
Ögonfärg: mörkblåa
Yrke: undersköterska
Tre saker jag aldrig går hemifrån utan: mobilen, snusdosan och lypsylen

Jag är:
Glad
busig
flummig
tankfull
omtänksam
envis
optimistisk
rolig
cool
rädd för spindlar
blyg
mig själv


Jag gillar:
mysiga hemmakvällar
mina underbara vänner som alltid ställer upp
skotrar
vinterfiske
sommarfiske
bada
sola
träna
mysa
att kyssas
fester
min underbara katt Hulda
familjen
fotografera
datorer
dansa

inredning

jobba med det jag jobbar med


Jag hatar:
oärlighet
att frysa
att vara trött
oreda
magont
sjukhus
spindlar

Detta kommer att uppdateras hinner inte skriva mer nu ska fika lite med Putte :)


Solen skiner på mig

Mm idag känns det verkligen bra med allting haha, jobebt ringde imorse och vlle att jag skulle jobba imorgon, delad tur!:D Kanon tycker jag :P! Idag är det kanonväder ute, önskar att man satt på en sjö nu och solade och pimplade. Jag är så glad nu så snart så spricker jag nog, det pirrar i hela kroppen och allt känns så bra.
Nu sitter jag hos Patrik och lånar internet, måste göra lte bankärenden och sen såklart skriva här på bloggen hehe. Ikväll blir det lugnt tror jag, kanske bara en film så man är pigg imorgon. Hade ju lite planer på att gå ut i stan ikväll, men min ekonomi säger åt mig att skita i det, roligare att gå ut om man har lite pengar faktist.
Alla hjärtans dag snart då :P undrar hur den dagen blir :) hehe.

puss på er

image4

Alldeles matt

Vet inte vad det är med mig är så fruktansvärt trött, kom hem och skulle gå på aerobicsen som började klockan 19.00, tog på mig träningskläderna och stod vid ytterdörren och kände bara näe jag klarar inte av att träna idag. Det är alldeles som om någon drog ur en propp. Istället följde jag med Björne och for till Patrik och Agnes och drack kaffe, Patrik är fortfarande klen han och alldeles blek, och även Agnes låter som en kråka verkar som om alla är sjuka nuförtiden :S. Känner mig så värdelös på nåt sätt när jag inte får jobba nåt, vill ju så gärna jobba, men ingen som behöver vikarier nu vilket jag tycker är konstigt när alla är så klena.

Men det blir väl min lycka måste väl vända den med nån gång innan jag blir knasig, jag är inte en person som klarara av att gå hemma på dagarna, jag vill göra saker. Har jag ingenting att göra så städar jag eller grejjar på med allt möjligt. Just nu fungerar inte internet hemma så får se hur mycket bloggskrivande det blir framöver.
Vad skönt det skulle vara att få jobba att ha ågonting fast att gå till varje dag och sen känna på kvällarna att jag verkligen har gjort någonting. Nu vill jag bara gråta...bara gråta och lägga mig i sängen och sova. När ska oturen vända då? Jag vet att detta beror på att jag aldrig får jobba, vill inte må såhär, ena sekunden är jag så glad så jag hoppar ur skinnet och nästa sekund är det en helomvändning åt andra hållet.
Hoppas morgondagen blir bättre...hoppas jobbet ringer....
god natt

Ätning

Jag har kommit in i en period när jag inte har någon som helst lust att laga mat, men på något sätt så överlever jag endå. Har ju lilla Angelica som lagar mat hemma hos oss och annars så blir det nåt enkelt baa för att man måste lixom. Idag har jag turen att få äta med Cattis hemma hos henne hon är så snäll den lilla filuren.
Funderar om man ska iväg på den där himla aerobicsen sen eller om jag ska skita i den, men vill inte tappa nåt nu när jag kommit igång så bra med träningen hehe.
Björne frågade om jag ville följa med och hälsa på Patrik och Agnes och det vill jag ju, Patrik är sjuk han så vill ju veta om han mår bra också. Men så var det det här med träningen IGEN, ärsch det blir nog så att jag går på den endå och sen blir det en lugn hemmakväll hehe, kan ju passa på att svara på lite fler mail från Norge och sen är det väl nåt himla program på teven. Men hjälp va tråkigt, men man måste ju klara av att vara själv någon gång annars blir man ju aldrig självständig. Varför är man så att ensamheten skrämmer en? Endel människor kan aldrig vara ensamma, är jag en sån? Jag tror nog inte det, kan tycka att det är skönt att inte ha någon upp i mig hela tiden hehe. Men när man varit med någon i 3 år så blir det ju så att det är svårt att avvänja sig lixom. Men som sagt så har jag ju lite pirr i magen över en viss person så får se hur det utvecklas ja :P

puss puss

Plötsligt så händer det!

Vissa människor kan man ibland ge upp hoppet på, nu menar jag såklart killar, men sen plötsligt så händer det nåt...nåt som man blir både chockad, fundersam och faktist rädd för. Den här killen som jag "dejtar" (eller hur man ska beskriva vår relation) var totalt annorlunda för några veckor sen, vi träffades nån gång sådär och sen så kunde det gå veckor innan jag hörde nåt från han igen. Jag hade helt klart gett upp hoppet på att det överhuvudtaget skulle kunna utvecklas till något mer, men sen så ringde han helt plötsligt, mitt hjärta stannade nästan. Träffade han då sen efter det samtalet och sen dröjde det igen innan jag hörde från honom. Detta kan man ju tolka som om karln bara var ute efter en sak och så såg jag också på saken, men det var ju så jag ville ha det också från början, jag ville ha någon att mysa med, men inget seriöst lixom. Men man kan inte tro att det ska fungera ju, efter ett tag så får man ju känslor, eller jag fick det iallafall. Då fick jag en chans att prata ut med han och jag sa verkligen allt jag kände och han sa ju att han kände likadant så så långt var det ju kanon. Nu är det ju så att när man har sagt sånna där saker om hur man känner så blir man helt plötsligt "sårbar" eftersom man lämnat ut allt man känner och då är ens hjärta med i det hela helt plötsligt.....Mitt hjärta!!!!! Jag ville ju inte bli kär, jag ville inte känna såhär, jag ville ju vara ensam ett tag, men nu vet jag inte alls längre. Igår var han och hälsade på mig i lägenheten för första gången, det är lite nervöst att nån som man tycker om ska komma hem till en för första gången, men det gick ju så bra och han är så lättsam att vara med. Så nu har jag ju vräkt ur mig det här också.


441221-3




You look into my eyes 
I go out of my mind 
I got no strenght at all in this phase that I'm in 
Am I gonna loose my mind?

Baby I'm too lost in you
lost in everything about you
soo deep I can't sleep I can't breeth
I am gonna loose my mind

Once more you opened the door and now you're here in my heart and in my heart I hope you will stay...



Ja annars då, idag har jag tvättat lite och sen for jag upp till Cattis och vi drog runt på Fränsta och fixade massa saker som behövdes fixas hehe. Nu sitter vi och "lanar" som de två datanördar vi är hihi :P. Ikväll ska jag troligen på på african moves eller vad det hette typ som aerobics troligen, kan ju bli kul det.
Finns inte så mycket mer att skriva ska väl ta och ringa a-kassan kanske och spångbro möjligtvis hehe.
puss på er


happiness

Dagen har varit som vanligt, sov alldeles för länge för att jag inte kunde somna förräns vid 4 typ, men men vad ska man göra då? Kröp iallafall upp ur min säng och sen gick jag upp till mamsen och drack lite kaffe. Mamsen ska åka till Kroatien hon till sommaren, en aningen avis blir ma såklart, men tycker såklart det är kul för henne att hon börjat resa hon med nu.
Var in en snabb sväng till Cattis och grejjsade på med att försöka få hem photoshop åt henne, men jag var nog inte till så mycket hjälp hehe. Sen kom Björne och åt middag med mig, makaroner och korv...bläää igentligen men nåt måste jag ju äta eftersom jag skulle träna balansboll. Agnes kom med semlor hon så fick trycka i mig en sån innan träningen hehe, men är det fettisdag så är det :D. Balansbollen gick bra, men känns ju absolut att man varit sjuk, var totalt slut efteråt och kunde knappt stå på benen.
Sitter och funderar på om jag ska ta jobbet i Norge eller hur jag ska göra...alla tycker ju att jag ska ta chansen medans jag inte har nåt förhållande, har ju inget som håller mig kvar här faktist, men det kan ju ändras.
Får sms och mail hela tiden om jobberbjudanden, svenska undersköterskor är eftertraktade där tror jag haha, ska väl sätta mig ner och ringa runt till alla som har hört av sig imorgon och höra lite mer, men min norska är lite knaglig haha, jag förstår ju om dom inte pratar grötig norska såklart. Konstigt det där att norskar förstår svenska bättre, det sa iallafall en kompis till mig som är norsk.
Såg nu att det snart börjar en ny säsong av greys anatomy YES :D har verkligen längtat efter den ja, bästa serien det ju.
Pratade just med Xayadeth i telefon också han sa att jag skulle ringa spångbro och höra om jag kan få komma tillbaka dit och jobba lite extra, klart jag ska ringa imorrn då så får man se, måste ju verkligen ta mig själv i örat och ta tag i allt med jobbfronten så jag slipper dummhuvudena på a-kassan, blir inte klok på dom heller ja.
Tim hade åkt på sjukhuset han, hoppas att han ringer sen så man får höra hur det är med han stackarn :(.
Annars en helt vanlig tisdag alltså ska hoppa i duschen nu och sen ringa en snabbis till Björnis, haha mycket ringande och pratande blir det kul det ju :D
puss på er

dagarna är märkliga

Sitter här och skriver igen, idag har många tankar gått genom mitt huvud. Varför mår jag inte bra? Varför ringer han inte? Varför händer allt dåligt samtidigt?

"Hur kan man tappa lusten att andas" sjunger Martin Stenmark, " Jag vet att 100 år från nu kommer det alltid vara du så jag blundar och håller andan lite till..... Ibland känner man så mycket, så mycket dåligt...finns det risk att man kan tänka för mycket på en dag så att man lixom går in i en slags trans där man är oåtkomlig för livet, tänk om det var så att man bara kunde stänga av alla känslor...bara för nån minut....bara få veta hur det känns att inte känna..att vara helt känslokall. Jag vill bara stänga av allt, jag tänker att nu har det hänt så mycket dåligt ett tag så nu måste det ju bli bättre? Men så ringer mobilen och allt bara stannar....livet stannar...man vet vad det är...jag vill inte svara...sen när man vet så kommer känslorna.
Finns det någon rättvisa i den här världen igentligen? Jag vill stänga av...stänga av nu..och jag vill inte veta något mer..bara för en stund.

RSS 2.0